CÉLOK, TEVÉKENYSÉGEINK

2007-ben alakultunk egyesületi formában, 2008-től adunk ki rendszeresen könyveket, több folyóiratot és különböző sorozatokat gondozunk.

A miskolci székhelyű Észak-Keleti Átjáró Egyesület 2007 óta működik, aktívan tevékenykedik Miskolcon és annak vonzáskörzetében. Célja: az észak-kelet magyarországi régió, a vidék és a vidéki városok – elsősorban Miskolc – kulturális és tudományos életének fejlesztése és kapcsolatteremtés a környező régiókkal, átjárások biztosítása a nemzethatárok által lezárt kulturális terek között, a közép-európaiság szellemében.

E célok elérése érdekében helyismereti, helytörténeti programokat (kutatás, kiállítás, kiadványok, műhely és tábor, fesztiválprogram) bonyolítunk le a helyi kulturális örökség megóvását, az ipari revitalizációt is célozva. Egyúttal olyan véleményformáló, a helyi identitást fejlesztő tematikát is közvetítünk, amely magában foglalja a lakóhely és a pozitív társadalmi értékek fontosságát, a tágabb környezet megbecsülését, vagy a környezettudatosság fejlesztését is.

Az Észak-Keleti Átjáró Egyesület 2014-ben Europa Nostra fődíjat nyert oktatás, képzés, szemlélet-formálás kategóriában, 2015-ben Miskolc Város Önkormányzata az Év civil szervezetének választotta, 2017-ben pedig Gyémánt Marketing Díjat kapott az általunk vezetett Kama Projekt. 2023-ban elnyertük a Szemere Bertalan Közéleti Díjat, továbbá aKötve-fűzve könyvszépségversenyen lettünk díjazottak az Ünnepi Könyvhéten, valamint Turisztikai-közösségi munka emlékplakettet is kaptunk. Idén, 2024-ben pedig megkaptok a NIOK Civil Díjat legjobb termék/szolgáltatás kategóriában.

 

Tevékenységeink:

Átjáró tevékenységek-

 

 

Alapszabály:

Alapszabály -módosítótt-2023