ADOMÁNY

2022. tél

2022. nyár

.

Pályaorientációs foglalkozások halmozottan hátrányos helyzetű gyermekek számára

A TESCO támogatásával pályaorientációs foglalkozásokat szerveztünk halmozottan hátrányos helyzetű gyermekek számára 2022. április 13 és 2022. augusztus 31. között.

Programunk az elérhető piacképes választási lehetőségekre kívánt rávilágítani, a gyerekeknek átadott információkat, gyakorlati ismeretekkel igyekeztünk bővíteni.

A program során három ágazatot érintettünk, melyekből egy -egy konkrét szakmát, vagy szakmacsoportot be is mutattunk. Részt vettünk élelmiszeripari ágazatban, tanpékségi bemutatón, ahol a felkért oktató, gyakorlati foglalkozáson túlmenően bemutatta azt is, hogy a végzettek, milyen piaci szereplőknél, milyen típusú poziciók betöltésére válnak alkalmassá. Az egészségügyi ágazati bemutatóra itt nálunk a Tanodában került sor. Az oktató érintette az ágazatban tanulható szakmákhoz szükséges bemeneti kompetenciákat, a végzettségek birtokában betölthető pozíciókat. Tartott egészségügyi bemutatót, elsősegéllyel kapcsolatos bemutatót. Szépészeti ágazatban, hasonló volt a koncepció, képzési információk, piaci lehetőségekkel kapcsolatos ismeretek, valamint egy körmös foglalkozás, ahol gyakorlatban is elsajátíthattak fogásokat a résztvevők.

A gyerekek nagy örömmel, és lelkesedéssel vettek részt ezeken a programokon, akadályt inkább csak a pedagógus hiány miatti nehézségek jelentettek, nagyon nehéz volt a leterhelt oktatókkal, a mi munkarendünkhöz illeszkedő időpontokat találni. Ezen felül további akadályt a forráshiány jelentett.

 

.

2021. karácsony

 

A Tesco és a BDO Magyarország támogatásának köszönhetően, csodás kiállításmegnyitóval egybekötött karácsonyi ünnepségünk volt! A kiállítás megtekinthető a Perecesi Tanodában, 2022. 03. 31-ig, minden kedves érdeklődőt várunk szeretettel!

Támogató:

Köszönjük a támogatást!

 

2021. nyár

 

Lezajlott nyári táborunk a TESCO “Ön választ, mi segítünk!” programjának köszönhetően:

 

https://tesco.hu/kozosseg/

 

 

 

 

 

 

Köszönjük a támogatást!

 

 

Karácsony 2020

Az idei karácsonyi ünnepségen a tanoda összes diákjának sikerült örömet okoznunk 1-1 ajándékkal.

Szeretnénk köszönetet mondani a NIOK Alapítványnak, akik mobiltelefonokat ajánlottak fel a tanoda számára (Mobildonor pályázat),

melyet egy több fordulós digitális képzés jutalmaként adhattunk át a felsőbb éveseknek.

Köszönet továbbá a Kárpátok Alapítványnak a LEGO ajándékokért;

továbbá Bazin Levente képviselőnek a Mikulás csomagokért!

 

KÖSZÖNJÜK!

S kívánunk Mindenkinek sikerekben gazdag boldog új évet!