Felhívás középiskolások, egyetemisták, fiatal miskolciak számára!

Tudtad-e, hogy Pereces 1950-ig önálló település volt?

Tudtad-e, hogy a valaha közkedvelt perecesi szabadtéri színpadon már a II. világháború előtt is élénk színpadi élet folyt?

Tudtad-e, hogy a Perecesi Bányász Fúvószenekar 2011-ben lesz 100 éves?

Tudtad-e, hogy a perecesi bányászok egykor NBI-ben szereplő focicsapata legyőzte a válogatott játékosokkal felálló Kispestet és Ferencvárost is?

a perecesi szabadtéri színpad szereplőkkel a ’60-as években

Érdekel Miskolc (és Pereces) története?

Szeretnéd kulturális antropológia, szociológia, történelem, média, kommunikáció magyar vagy újságírói szakokon folytatni a tanulmányaid?

Projektünkben lehetőséged nyílik a pályakezdésre vonatkozó tapasztalatszerzésre: az interjúk elkészítésében, a fotózás és a filmezés terén is. Tégy próbát, van-e tehetséged hozzá! Próbáld ki magad! Tanulj bele!

A „Horizonton…” projektet a Bányász Kulturális Egyesület, az Észak-Keleti Átjáró Egyesület és az Új Bányamécs Baráti Kör közösen bonyolítja le. A projekt a következő tevékenységeket foglalja magába:

Történeti kutatás: kérdőíves felmérés, interjúkészítés, fotók és relikviák gyűjtése, filmkészítés

Kiadvány készítése

Színpadfelújítás

Zenés, színjátszó programok

Kiállítás

A kutatás tárgya a valamikori perecesi bányászkolónia története (alapítás, tragédiák, hanyatlás), a virágzó Pereces kulturális élete és legendái, színjátszás, a zenész-táncos szórakozóhelyek, a mozik, sportrendezvények pezsgő világa, és az ezekhez kapcsolódó történetek.

Jelentkezz! Egy rövid adatlap kitöltésével (kérd Németh Évától!), vagy e-mail-címünkre írva teheted ezt meg, valamint telefonon:

06-20/328-5097, Darázs Richárd

atjarok@gmail.com