Volt egyszer egy stadion… – Gyűjtés!

Felhívás a diósgyőri sportpályák történetéhez kapcsolódó tárgyak, dokumentumok gyűjtésére

Mint közismert, az Andrássy úton zajló stadionrekonstrukció első fázisaként lebontották az a létesítményt, amely 1939-től napjainkig megannyi sport- és egyéb esemény színhelyéül szolgált a miskolci, diósgyőri publikumnak.

Az épületegyüttes létesítmény bontását megelőző értékmentés keretében több olyan relikviát sikerült összegyűjteni, melyek fontos-érdekes-jellegzetes alapelemei voltak szeretett stadionunknak. Bizonyára sokan rendelkezünk magunk is különféle történetekkel, élményekkel, illetve kézzelfogható ereklyékkel, amik a régi pályá(k)hoz kapcsolódnak.

Szerencsére az utóbbi hónapokban többen is megosztották ezen emlékeiket az értékmentést felügyelő Herman Ottó Múzeummal, legyen az Vanger Vilmos eredeti portréja, vagy korábbi, már elhunyt DVTK játékosok által összegyűjtött hagyatékok, amit ezúton is köszönünk a lelkes felajánlóknak.

A Herman Ottó Múzeum 2017. június 24-re tervezett stadiontörténeti kiállításához továbbra is olyan magánszemélyek, közösségek jelentkezését várja, akik rendelkeznek a DVTK-stadion történetéhez kapcsolódó, jeles eseményeket, személyeket, avagy sztorikat megörökítő eredeti dokumentumokkal, fotókkal vagy tárgyakkal. A múzeum a jelentkezők által felajánlott emlékek válogatását követően adományozás, letétbe helyezés, vagy digitalizálás útján szeretné a tervezett kiállításon bemutatni.

A jelentkezéseket e-mailben, telefonon vagy levélben a következő címre várjuk

2017. március 31-ig:

Nagy Attila, a DVTK stadion értékmentő csoportjának vezetője

3529 Miskolc, Görgey Artúr u. 28.

dvtkmuzeum@gmail.com

+3630/231-4333

(+36) 46/560-170/ 131 mellék

könyvjelző hátoldal -v1