SZAVAZZ RÁNK! – Civil Díj Közönségszavazás

EREDMÉNYHIRDETÉS!
Nyerteseink: Plószné Horosz Betty, Sánta József és Túróczy Judit!
A pólót vagy sapkát átvehetik az Átjáró pultjánál a következő Régiségvásáron, vagy egyeztetett időpontban a Technika Házában!

 

Országos döntőbe jutottunk Legjobb helyi kezdeményezés kategóriában a Célvárosi Cuccok termékcsaláddal!

Az utóbbi évben válságos helyzetbe kerültünk, részben a működési költségekre szükséges források hiánya miatt, részben a szakmai programokkal is bajban vagyunk, mivel egyre kevesebb a pályázati forrás. A Privát félmúlt Miskolcon sorozatunk ezért le is zárjuk, jelenleg az utolsó, 30. kötetre gyűjtünk, de tavaly nyár óta nem tudunk forrást szerezni az Avasi Értéktár és az Átjáró Könyvek sorozataink következő számaira sem.

A köteteink árusítása mellett egyre fontosabb számunkra a ruházati és egyéb termékekből származó bevétel, mely tevékenység egyúttal az egyik legfontosabb küldetésünkhöz is hozzájárul: a helyi értékek népszerűsítéséhez, egy pozitív miskolci identitás erősítéséhez.

 

 

Tehát, kérünk Téged is, hogy SZAVAZZ RÁNK:

https://nlc.hu/civil-dij-2024/?cname=Civil%20D%C3%ADj%202024&vpitem=374dff67#eszak-keleti-atjaro-kulturalis-es-tudomanyos-egyesulet

 

OSZD MEG A BEJEGYZÉSÜNK, ÉS NYERJ EGY KILÁTÓS PÓLÓT VAGY SAPKÁT!

A Facebook-on minden megosztó sorsoláson vesz részt, melyen egy kilátós póló és sapka a nyeremény!

 

Bővebben a tevékenységről:

Egyesületünk egyik átfogó célja a lokális értékek, a helyi – szellemi és épített – kulturális örökség feltárása, kutatása és bemutatása, innovatív és interaktív módon való prezentálása a szemléletformálás érdekben. Az egyik ügyünk az Avasi kilátó mint városi szimbólum rehabilitációja, újra a városi közbeszédbe való visszavezetése, divatba hozása volt, melyet az utóbbi bő tíz évben sikerrel véghez vittünk különböző programok, produktumok segítségével (városi túrák, közösségi akciók, fesztivál, képeskönyv, közösségi kisfilmek, nyomozós játék, kiállítások stb.). Fontosnak éreztük, hogy ne csupán újra városi szimbólummá váljon az épület, hanem helyi identitást erősítő divatcikkekre is felkerüljön újra, mint az ezredforduló előtti évtizedekben. Olyan termék, termékcsalád létrehozása volt a célunk, mely egyrészt divatcikként is funkcionál, jó minőségű és igényes dizájnnal, emellett identitásfejlesztő volta is egyértelmű, ugyanakkor bevételt is jelent az egyesület számára, mellyel a közhasznú tevékenységünket ki tudjuk pótolni az egyre nehezebb helyzetben.

A konkrét cél az Avasi kilátót ábrázoló, ötletes és esztétikus grafikával ellátott termékek kifejlesztése és terjesztése, online és offline jellegű árusítása volt, mint pl. Utánam, srácok a kilátóba! feliratú pólók, pulóverek, szatyrok, hátizsákok és maszkok, az Avasi kilátót megjelenítő további termékek Utánam, srácok! vagy Avasi kilátó felirattal, vagy anélkül: trikók, sportfelsők, csősálak, sísapkák és baseball sapkák, sálak, poharak, nyakkendők, kitűzők. Mindezt jó minőségben produkáltuk megfizethető áron (közvetlenül a nagykereskedőktől rendelve az alapanyagul szolgáló árusikkeket).